Waar gebruik je een zwembril?

Zwemmen kan zowel in het zwembad als in het buitenwater. Onder buitenwater kan bijvoorbeeld de zee, een meer, rivier of kanaal worden verstaan. Bij het zwemmen in buitenwater zijn de omstandigheden zwaarder dan in het zwembad. Zo moet er rekening gehouden worden met de zon, wind, golfslag en andere watersporters. Zicht kan dan ook van levensbelang zijn als het druk is op het water.

Bij het zwemmen in een binnenbad is een zwembril vaak handig ter bescherming van de ogen. Om zwembaden schoon en bacterievrij te houden wordt vaak gebruik gemaakt van chloor, iets waar je ogen over het algemeen slecht tegen kunnen. Ook in een buitenbad is dit de belangrijkste reden voor het dragen van een brilletje, maar daarbij komt ook nog eens de UV bescherming. In de zomer, als de buitenbaden weer open zijn, schijnt het zonnetje natuurlijk lekker op het water met alle schitteringen van dien. Door het kiezen van de juiste bril wordt het zonnetje een stuk aangenamer.

Buiten zwemmen is heerlijk en afhankelijk van het land zijn er enorm veel mogelijkheden tot recreatie in het water. Zwemmen in de zee kan een enorme uitdaging zijn bij veel golfslag en ook heerlijk ontspannend als het water lekker rustig is en je na afloop lekker op het strand in de zon kan liggen. Vooral in het buitenland kan je met behulp van een zwembril en eventueel een snorkel de wondere onderwaterwereld uitstekend bewonderen. Met alle soorten kleuren, vissen en ander onderwaterwezens is dit natuurlijk het ultieme voordeel van een zwembrilletje. Ook meertjes bieden uitgebreide mogelijkheden tot zwemmen. Vaak zijn er speciale plekken waar zwemmers ter water kunnen gaan. Lekker een rondje zwemmen rond één van de vele eilandjes of rustig heen en weer zwemmen voor de kust. Met speciale gps-horloges kan je tegenwoordig zelfs bijhouden waar en hoever je gezwommen hebt na een buitenzwemsessie.

Naast de zee en de meren bieden bijvoorbeeld ook kanalen en rivieren en misschien zelfs wel slootjes en grachten een mogelijkheid tot zwemmen. Speciale openwater wedstrijden geven je de mogelijkheid om je kwaliteiten te meten aan anderen. Om tijdens zo’n wedstrijd je weg te vinden tussen alle andere zwemmers is goed zicht natuurlijk van groot belang. Een gepolariseerd zwembrilletje is hiervoor uitermate geschikt.

Waar gebruik je een zwembril?